SharePoint Online

SharePoint Online (SPO) er den store enterprise content management værktøj, der leveres som en del af Microsoft Office 365 økosystem. SPO giver dokument og data management værktøjer, intranet hjemmesider og en indbygget søgemaskine.

SPO er arrangeret af websteder, lister og elementer. SPO websteder er generelt bruges til at oprette intranet og administrere gruppesamarbejde. SPO integreres fuldt ud med Office Online, de web-baserede versioner af Word, Excel, PowerPoint og OneNote, som alle støtter co-authoring (samtidig redigering) af flere brugere.

Funktioner

SPO er arrangeret af websteder og grupper af websteder. Websteder kan have barn og barnebarn websteder til at oprette et træ eller en familie af websteder. Der findes flere typer af sites og webstedsskabeloner, herunder Team Sites, meddelelse websteder, og Hub Sites.

Websteder giver lister og dokumentbiblioteker, som kan bruges til at organisere data og filer i en strategisk måde. SPO giver flere listeskabeloner, herunder kalendere, task lister, kontaktlister, undersøgelser, og meget mere. Dokumentbiblioteker give Versionshistorik, co-authoring, metadata, og evnen til at synkronisere filer lokalt til offlinebrug.

SPO kan være et kraftfuldt værktøj out-of-the-box og kan også tilpasses til at levere højere-ordens løsninger til specifikke kunder. For eksempel, kompleks taksonomier kan bruges til organiseret indhold og forbedre søgning, indholdstyper kan bruges til at levere skabeloner til dokumenter og grundlæggende arbejdsprocesser kan automatisere visse opgaver.

SPO kan tilgås via næsten alle browsere fra næsten enhver enhed og et SharePoint Ambulant app findes til iOS, Android og Windows Phone.

Integrationer

-Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint og OneNote) er indbygget i SPO gennem Office Online. Oprette nye Office-dokumenter direkte i et bibliotek eller oprette nye filer i desktop app og gemme eller uploade til SPO.

-SPO er svarer til OneDrive for Business (OD4B). OD4B er bygget fra SharePoint-teknologi og hver bruger modtager en OD4B til hosting personlig, udkast og ad hoc-filer, før de skal deles med holdkammerater i SPO. SPO rent faktisk bruger OD4B synkronisering klient til at synkronisere SPO filer til din harddisk. SPO og OD4B spiller en stor rolle i dokument livscyklus, herunder hvordan dokumenter oprettes, udviklet, udgives og vedligeholdes.

-SPO er filstyringsværktøj bag alle Office 365 grupper herunder Outlook grupper, hyle Feeds og hold hold. Hver gruppe får et SharePoint Team-websted automatisk og gemmes filer i disse apps er dukket op i standard-dokumentbibliotek i webstedet.

-SPO opgavelister kan synkroniseres med Microsoft Project-filer, at give projekt team medlemmer adgang til opgaver, datoer og ressourcer i en MPP-fil uden at risikere sin integritet. Dette minimerer behovet for dyre Microsoft Project licenser og den tilsyneladende allestedsnærværende og dårligt formateret PDF Gantt-diagram for disse brugere uden licenser.

Begrænsninger

-SPO har filtype og navngivning restriktioner bør du være opmærksom på.

-SPO har fil størrelse og skik restriktioner bør du være opmærksom på.

Sikkerhed

Indhold i SPO er sikkerhed-trimmet, hvilket betyder, at kun de med tilladelser kan få adgang til nogen bestemt indhold. Indhold kan deles med kolleger, der er internt i organisationen eller med eksterne kontakter, hvis administratoren har aktiveret eksterne deling.

SPO kommer med talrige sikkerhed og kompatibilitet legitimationsoplysninger, som systemadministratorer generelt anmeld før de går live med en SPO system.

Uddannelse

-SharePoint Online Video uddannelse, Microsoft

-SharePoint værktøjer oversigt, icansharepoint

-Greg Zelfond blog, SharePoint Maven

-Dokumentere livscyklus i OneDrive & SharePoint [icansharepoint infographic]

-Versionshistorik i SharePoint [icansharepoint blog]

-At få mest ud af SharePoint Søg [icansharepoint infographic]

Feedback

-SharePoint UserVoice

Microsoft-ressourcer

-SharePoint stillinger på Office-bloggen

-SharePoint plads på Microsoft TechCommunity

-SharePoint på kvidre

-Sikkerhed og kompatibilitet i SharePoint

Lignende applikationer

-Google Drive (samarbejde)

-Google-websteder (intranet hjemmesider)

-Documentum

-Alfresco

Forfatter

-Matt Wade, Office Services MVP

Metadata

-Eksterne deling understøttes

-App anvendelig nemlig desktop og ambulant